Petak - dan za rešavanje problema Nišlija

Petak će od danas biti dan rezervisan za rešavanje problema Nišlija - prijeme građana organizovali su gradonačelnik, gradski većnici, direktori javno komunalnih preduzeća. Novina u radu vlasti građanima se dopala, ipak u najvećem broju tražili su da ih primi novi niški gradonačelnik koji je izabran pre dvadesetak dana.

Nišlija Ivan Marković kaže da već pet godina ima rešenje kojim mu je tadašnja gradska vlast obećala da će napraviti rampu ispred zgrade u kojoj živi sa bolesnim bratom.

"Nama je odobreno, međutim godinama stojimo na mrtvoj tački ništa se ne dešava, tako da se sada nadam da će Darko Bulatović to da reši", kaže Ivan Marković.

Problemi uglavnom socijalni - od nagomilanih računa, preko potrebnog novca za lečenje do nezaposlenosti. Gradonačlenik Niša Darko Bulatović je probleme građana rešavao u neposrednom kontaktu i kao direktor Elektrodistribucije.

"Skromne su prilike i situacija je teška, ali i u okviru toga morate da tragate za načinima da jednostavno pomognete ljudima i da ih na neki način ispoštujete i da ljudi imaju osećaj da bar neko misli na njih", kaže Darko Bulatović, gradonačelnik Niša.

Pored pedesetak građana koji su razgovor zakazali, u najvećem broju jutros su ispred gradske kuće došli bivši radnici propalih niških fabrika. Iako su nedavno dobili pomoć od 10.000 dinara, na zaostale zarade još uvek čekaju.

"Pet, šest godinama smo tu ispred gradske kuće, ali do današnjeg dana nije se našao niko ko je mogao da sagleda definitvno naš problem", kaže Žarko Đorđević, bivši radnik Elektronske industrije.

"S obzirom na to da je ovo treći gradonačelnik od kad smo u štrajku, mi se nadamo da će ovo biti treća lepa sreća, gradonačelnik Perišić se trudio doduše nikada nam nije obećao da će rešiti naš problem, ali se trudio", kaže Violeta Milić, bivša radnica Građevinara.

Mnogo manje građana tokom dana obraćalo se drugim funkcionerima. Većina direktora kaže da su i do sada primali građane, ali da nisu imali određen dan za to.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи