Kraljevački sportisti: pobeda za Danila

Hrabri na terenu, snažni, uporni, daju sve od sebe da pobede. Najdraže dresove sa velikih takmičenja ponosno čuvaju. I uvek, kad zatreba, spremni su da svoju humanost pokažu na delu.

Danilu Jovanovu nekad velikoj nadi igre pod obručima, koji je kao šesnaestogodišnjak svrstan u deset najboljih košarkaša Jugoslavije, humanitarnom akcijom kraljevački sportisti žele da pomognu da mu se što pre izgradi platforma neophodna za samostalni izlazak iz stana.

Dva bivša kapitena: Nenad Krstić, donedavno kapiten košarkaške reprezentacije Srbije, i Danilo Jovanov. Nekada, kapiten generacije kraljevačkog Mašinca koja je bila najbolja u zemlji, koji je igrom sudbine prerano prekinuo karijeru.

Košarkaši, odbojkaši, fudbaleri, rukometaši. Pravi prijatelji pomažu kada mogu, i kako mogu.

"Doneo sam odluku da to ipak bude dres koji sam nosio kada mi je bila poslednja godina u reprezentaciji, gde smo igrali finale Svetskog prvenstva", kaže Nenad Krstić nekadašnji kapiten košarkaške reprezentacije Srbije. "To mi je jedan od dražih dresova."

Odbojkaški as Veljko Petković, poklanja dres reprezentacije Jugoslavije: "To je dres sa Svetskog porvenstva u Japanu 1998. godine, kada je reprezentacija osvojila srebrnu medalju."

Sportski dresovi, medalje, pehari koje su naši poznati sportisti osvajali u zemlji i širom sveta, postaće vlasništvo kolekcionara koji će njihovom kupovinom pomoći Danilu Jovanovu.

"Njihov gest je jači od svega", kaže Danilo Jovanov, "ta njihova energija koju su mi podarili ovog trenutka značiće mi dugo. Dugo će me motivisati za neke moje nove borbe, a ta platforma će mi značiti život."

"Svi smo mi u neku ruku pobednici, svi smo mi osvajali nešto ali je danas došao dan kada svi zajedno treba da napravimo zajedničku pobedu", kaže Milan Simojlovi, trener OK Espadon u Poljskoj, koji je pokrenuo ovu akciju. "Da pobedimo i pokažemo Danilu da smo i dalje svi zajedno i da smo u jednom kolektivnom i zajedničkom sportu."

Tridesetsedmogodišnji Kraljevčanin Danilo Jovanov potvrdio je da granice ne postoje. Sportski duh, ogromna snaga, volja i želja za pobedom nikada ga nisu napustili. Predaje nema. Naredna pobeda je blizu. Dan kada će sam moći da izađe iz stana.

rts.kraljevo@rts.rs

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи