Radno leto za studente na praksi

Za studentsku stručnu letnju praksu, koju organizuje kragujevački Univerzitet u saradnji s gradom, prijavilo se šezdesetak polaznika. Program je namenjen akademcima završnih godina, integrisanih i master studija.

Studenti ekonomije imaju dobra teorijska znanja, ali im nedostaje praksa. Kako bi se što bolje pripremila za ono sto je ceka po završetku studija, Kragujevčanka Ana Pavlović odlučila je da letnju pauzu provede radno. Pošto se opredelila za oblast finansija, stručnu praksu obavlja u gradskoj upravi za komunalne i inspekcijske poslove.

Znanje stečeno na studijama grafičkog dizajna i engleskog jezika Mina Bakliža pretočila je u nove reklamne plakete za Turističku organizaciju Kragujevca. Novi izazov za mladu dizajnerku, doneo joj je mogućnost saradnje sa turističkim poslencima.

A da dopune svoje formalno obrazovanje i steknu uvid u to kako njihovo buduće zanimanje izgleda u praksi, priliku su imali studenti sa dvanaest fakulteta Univerziteta u Kragujevcu.Tokom jula i avgusta, oni obavljaju praksu u 26 gradskih preduzeća i ustanova.

Letnja stručna praksa za studente kragujevačkog Univerziteta, organizuje se četiri godine, a polaznici dobijaju ocenu i cerifikat kojim će upotpuniti radnu biografiju.

Nova kretanja na tržištu rada, pokazuju da je formalna diploma samo ulaznica za razgovor, a
prvo pitanje svakog poslodavca - šta zaista znate da radite.

rts.kragujevac@rts.rs

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара