Protest stanara Tolstojeve ulice

Stanari zgrada u Ulici Lava Tolstoja u Pirotu danima se okupljaju, kako bi izrazili nezadovoljstvo i naterali nadležne da im objasne ko im je uzurpirao dvorište. Zbog radova su onemogućeni i da parkiraju vozila, a kako kažu ispred gradilišta ne stoji tabla na kojoj bi pisalo ko je investitor, ko izvođač i šta se tu gradi.

Stanari dve zgrade u centru Pirota bili su zatečeni, pre nekoliko dana, kada su u ranim jutarnjim satima videli iskopano dvorište ispred zgrada. Mesto na kome su počeli radovi do sada je bio parking prostor za stanare i igralište za decu.

Iako se, prema rečima predsednika Skupštine stanara Ivana Petrovića, okupljaju danima, još nemaju nikakve informacije:

"Ni ko šta radi, ko izvodi radove, kakvi se radovi izvode. Ni od koga do sada nismo dobili nikakav nalog da nešto mora da se radi. Ovde ljudi stanuju od šezdeset i neke godine, računali su da je to njihovo dvorište."

"Probaćemo nekim pravnim sredstvima da se žalimo", kaže Slavoljub Manić, "pre svega
zbog dece, jer nemaju gde da se igraju."

Rodoljub Đorđević ističe da nije obeleženo ni ko je investitor, "ni ko gradi, ni zašto gradi, ni u čije ime gradi":

"Ovde postoji neko maloletno lice, neko dete se muva tu, istovara šut, kopa, daju mu kramp. Ne znamo zbog čega i kako, na koji način i ko ga je plati i čiji radni staž vuče."

Načelnik za urbanizam i stambeno-komunalnu delatnost Zoran Krstić je na godišnjem odmoru, ali nam je u telefonskom razgovoru rekao da je zemljište na kome se izvode radovi opštinsko, da je izdata uredna građevinska dozvola na ime opštine, a za potrebe Apotekarske ustanove. Kako nam je rekao na ovom mestu biće izgrađena apoteka.

Inače, rečeno nam je da ovo rešenje izvršno i pravosnažno.

Stanari kažu da neće odustati od zahteva da se hitno obustave radovi i uputili su dopis Republičkoj građevinskoj inspekciji i nadležnom ministarstvu. Dok čekaju odgovor, radovi napreduju.

rts.pirot@rts.rs

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво