Otvoren Javni akvarijum i tropikarijum u Beogradu

Beograd je dobio novu turističku atrakciju - Javni akvarijum i tropikarijum, koji je za posetioce otvoren početkom godine. Ulaz je besplatan, a posetioci, naročito oni najmlađi, ovde mogu saznati kako kameleon menja boju, kako ribice čuvaju svoje mlade ili hraniti pirane.

Stara sportska dvorana na Senjaku pretvorena je u egzotičnu oazu, gde posetioci, besplatno, mogu videti postavku biotopa akvarijuma i terarijuma raznih oblika, sa biljkama i životinjama iz celog sveta.

"Puno biotopa ovde možete videti, različitih oblika i vrsta, a svaki od njih zahteva specifični tretman - od vrste hrane, temperature, načina održavanja", kaže Branislav Jakovljević, menadžer projekta Javni akvarijum i tropikarijum.

Deca se ovde igraju sa svojim omiljenim životinjama. Omiljena im je bela maca, koju je ekipa RTS-a nazvala - Sneška. Tu je i bioskopska sala u kojoj se prikazuju edukativni filmovi i organizuju predavanja. U pripremi je i radionica - Moj prvi akvarijum.

"Najmlađi posetilac je bila beba od tri meseca, a najstariji je imao preko devedeset godina. Nema pravila. Svima je ovo interesantno. Mi imamo pripremljen program koji prati gradivo šestog razreda osnovnoh škola, tako da učenici ono što uče u knjigama, ovde mogu videti uživo", kaže Branislav Jakovljević, menadžer projekta Javni akvarijum i tropikarijum.

Do sada je Javni akvarijum i tropikarijum posetilo oko 10.000 ljudi, a samo u Noći muzeja, preko 3.000, što je, za zaposlene, bilo veliko iznenađenje.

broj komentara 2 pošalji komentar
(utorak, 19. jul 2016, 16:13)
anonymous [neregistrovani]

To je besplatno...

...ali se uzima iz "drugih krajeva"!

(utorak, 19. jul 2016, 16:01)
anonymous [neregistrovani]

Ovo je strašno!

Pa ova država ima para za bacanje! Narod grca u jadu i bedi, a ovi političari otvaraju kojekakve gluposti!? Narod je na ivici kolapsa,nema za osnovne potrepštine dovoljno. Kome treba tropikarijum? Užas!