Šta kineske investitore privlači u Šabac

Šabac je posetila delegacija kineske Nacionalne unije industrijalaca i investitora, kako bi se upoznala sa potencijalima grada i razvojnim projektima.

Ako je suditi po rečima kineskih industrijalaca posle prezentacije projekata u gradskoj kući,  njihova privredna saradnja sa gradom je izvesna. Nisu krili ni zainteresovanost ni  oduševljenje onim što im je ponuđeno.

U Šapcu su pojedini bili i pre šest meseci i redovno, kako su rekli, prate rad lokalne uprave i razvojne  pravce. Nakon posete kineskog predsednika Srbiji i potpisanih  sporazuma, spremni su za ulaganja i brz rad, a u Šapcu imaju i  konkretne projekte. 

Šta Šabac nudi i kakve su stavovi  predstavnika kineske delegacije pitali smo gradonačelnika Nebojšu Zelenovića.

"Auto-put od Rume do Šapca bio je glavna tema", rekao je Zelenović, "most preko Save koji povezuje tu deonicu auto-puta, zatim luka i putnička i transportna i naravno sve što je vezano za turizam mi imamo najbolji projekat a to je Sava park, 300 hektara uz reku Savu."

"Oduševljeni smo prijemom i onim što smo detaljno videli", rekao je Miao Julong, generalni direktor kompanije "Long Jing", "zainteresovani smo za sve projekte, posebno naša kompanija i želim brz  razvoj Šapcu."

"Posao počinje nema čekanja", ističe Kuinfeng, generalni sekretar kineske Nacionalne unije  idustrijalaca i investitora, "nakon posete predsednika to je naš  zadatak, naša  privredna unija će raditi naporno, pozivamo vas da  sarađujemo na zajedničkim poslovima."

Delegacija Kineske unije industrijalaca u ovom trenutku je u poseti  severozapadnoj radnoj zoni i luci a kasnije će razgovarati i sa predstavnicima Privrednog saveta grada Šapca. Kao potvrdu ozbiljnosti namera u Šabac su doneli i tablu njihove Privredne komore koja uskoro treba da se otvori u Beogradu.

rts.sabac@rts.rs 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво