Lakše do posla u Opovu

U opštini Opovo sa deset i po hiljada stanovnika veliki problem predstavlja hiljadu tristo nezaposlenih ljudi. Ovde očekuju da će se do kraja godine smanjiti taj broj ispod hiljadu. Počeli su da stižu investitori, koji ovde dobijaju povoljne uslove za pokretanje nove proizvodnje.

Preduzeće "Sol fud" iz Beograda koje ručno proizvodi za domaće tržište kore, sitne kolače i rezance za supu u Opovu je početkom godine otvorilo svoj prvi prozvodni pogon. Zaposleno je za početak 16 radnika, a na probnom radu je i šest novih žena koje se obučavaju za novi posao.

Slavka Petković kaže da joj kao samohranoj majci mnogo znači što radi u "Sol fudu", jer je do sad radila na neodređeno vreme, a sad ima sigurnost i redovnu platu. Njena koleginica Suzana Giošev ističe da je dobro što u vsom mestu ima posao i što ne mora da putuje u Pančevo ili neki drugi grad da bi radila.

Preduzeće "Fondi eksport" iz Borče kupilo je za 2,5 miliona dinara plac od 79 ari u Sakulama. Ovde će se proizvoditi delovi gajbica za voćarsku industriju koje se izvoze u Italiju, Francusku i Grčku. Ovde će u dve smene raditi 70 radnika.

"Veliku korist od svega ovoga imaće i opština Opovo, jer pored toga što ćemo zaposliti ljude koji ovde žive , preselićemo i sedište firme u Opovo, tako da će lokalna samouprava od nas moći da ubire porez i druge dažbine, što nije malo. Zadovoljni smo odnosom i ekspeditivnošću lokane vlasti i zato smo i olučili ovde da dođemo", kaže Aleksandar Adžemović, direktor preduzeća "Fondi eksport".

Za nove investitore u opštini Opovo infrastrukturno opremaju industrijsku zonu, ali znaju da to nije dovoljno da bi privukli poslodavce.

"Sve što je investitor tražio mi smo mu ispunili i to u rekordnom roku. Ispunili smo sve njegove zahteve i maksimalno smo mu se posvetili, jer cenimo njegov novac i želju da investira u našoj sredini", kaže Zoran Tasić, predsednik opštine Opovo.

U lokalnoj samoupravi veruju da će u narednom periodu zahavljujujući novim investitorima imati sve više novih radnih mesta i manje nezaposlenih ljudi.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 343 555

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи