Ponovo radi šabački KOŠ klub

Poznato šabačko mesto za rekreaciju, ponovo je otvoreno. Čuveni KOŠ klub, potpuno je renoviran.

Posle petnestak godina, teren u centru grada ponovo će biti mesto okupljanja sportista i rekreativaca. Objekat je vlasništvo grada i pripadaće svim Šapčanima.

Pored sportskih, predviđeno je da ovde budu organizovane i kulturne manifestacije i bioskopske projekcije. Na terenu Sindikata kako su ga nekada zvali ili Koš kluba, odrasle su i naučile prve sportske korake mnoge generacije. Neki od njih, u Šabac su doneli i medalje sa najznačajnijih evropskih i svetskih takmičenja.

Na otvaranju, odigrani su revijalni basket mečevi. Simbolično, najmlađima, loptu su predali veterani.

"Mogu da kažem da su ovde udareni temelji šabačke košarke. Osamdesetih godina, ovde su se igrali najbolji basketi, rukometaši Metaloplastike protiv košarkaša", kaže Đorđe Rašić, nekadašnji rukometni reprezentativac.

"Ovo je veoma lep događaj, ovde su se okupili svi sportisti iz Šapca i to je baš lepo", kaže
Ksenija Krajnić.

"Za mene je ovo nezaboravno iskustvo. Nadam se da ću jednog dana zaigrati za reprezentaciju Srbije", kaže Vasilije Đurić.

"Mislim da je Šabac dobio jedan reprezentativan sportski objekat, koji će mladim generacijama obezbediti,što je u svoje vreme i nama, jedno zdravo odrastanje i bavljenje sportom", kaže Dragan Nikolić, član Gradskog veća zadužen za sport.

"Meni je drago da je ovo kultno mesto, ponovo oživelo i vredelo je truda. Nadam se da će ova mladost naslediti taj duh koji je vladao na ovom prostoru", kaže Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada.

Na otvaranju, Šapčani su zajedno proslavili i uspeh sportske reprezentacije grada koja je na Igrama mladih u Ankoni, osvojila 9 medalja i 3. mesto.

Za rekonstrukciju je izdvojeno oko 13,5 miliona dinara, na terenu je gumirana podloga, a obezbeđeno je 500 mesta za sedenje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво