Kapri peva himne na osamdeset jezika

Talentovana jedanaestogodišnjakinja Kapri Everit sa roditeljima i bratom krenula je u humanu misiju "Kroz svet u 80 himni" kako bi prikupila milion dolara za dečja sela širom sveta.

Srbija je 63. zemlja na putu kojim su Kanađanka Kapri i njena porodica krenuli s namerom da devojčica u svakoj otpeva nacionalnu himnu na izvornom jeziku. Kapri je srpsku himnu pevala sa horom kraljevačkog SOS dečjeg sela. Ona peva na jezicima zemalja koje obilazi i stiče nove prijatelje.

"Meni je najveće zadovoljstvo što susrećem decu iz SOS dečjih sela iz celog sveta, i ova misija je posvećena prikupljanju sredstava koja će im biti donirana", kaže Kapri Everit. "Srela sam devojčicu u Koreji, u dečjem selu, koja je postala jedna od mojih najboljih prijateljica, i nadam se da ću sresti još mnogo prijatelja."

Kapri namerava da na ovaj način sakupi milion dolara za SOS dečja sela.

Iz Vankuvera, porodica Everit krenula je pre osam meseci inspirisana knjigom Žila Verna, "Put oko sveta za 80 dana". Odlučili su da obiđu osamdeset zemalja.

"Najbolji deo ove priče je zapravo upoznavanje novih ljudi u zemljama koje posećujemo", naglašava Kaprina majka Keri Everit, "i izrazi na njihovom licu kada vide Kapri kada otpeva himnu te zemlje u koju smo došli na njihovom jeziku, koliko su iznenađeni i koliko su oduševljeni time!"

Porodica Everit je do sada posetila 28 dečjih sela širom sveta.

"Ovo je veoma značajno za našu decu, što su se družili sa devojčicom koja je došla čak iz Kanade da otpeva našu himnu", kaže Borka Lukić, direktorka SOS Dečjeg sela u Kraljevu. "Sav taj materijal koji se skupi tokom putovanja ove porodice, biće snimljen na ce-deu, i sav prihod ići će SOS-u, što je veoma značajno za našu organizaciju."

Nakon Srbije, porodica Everit nastavlja humanu misiju "Kroz svet u 80 himni", kako bi jedanaestogodišnja Kapri ostvarila san i prikupila milion dolara za SOS dečja sela širom sveta.

rts.kraljevo@rts.rs

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво