Jagodina - grad dobrovoljnih davalaca krvi

Crveni krst Srbije dodelio je priznanja "Najhumaniji grad" u oblasti dobrovoljnog davanja Požarevcu, Kragujevcu i Jagodini.

Pod sloganom "Podeli život, daj krv - Sve nas povezuje krv", danas se obeležava Svetski dan davalaca krvi.

Različitih su godina, obrazovanja, nacionalnosti. Ipak kada legnu na krevet i ispruže ruku imaju samo jedan motiv, da pomognu drugima. U brojnim akcijama učestvuju oni koji su krv dali više od stotinu puta, ali i srednjoškolci koji prvi put u životu daju krv.

Priznanje za najhumaniji grad u ime svih humanih Jagodinaca primio je Milan Petrović, volonter koji je krv dao 155 puta.

Tokom prošle godine Jagodinci su prikupili 3.127 jedinica krvi. Akcije se organizuju u proseku četiri puta mesečno, a broj davanja krvi ne opada.

Podizanje svesti građana o značaju dobrovoljnog davanja krvi ali i pomoć ugroženim sugrađanima u raznim situacijama neki su od ciljeva Crvenog krsta. Organizaciju Crvenog krsta u Jagodini odlikuje i veliki broj volontera, a u poslednje vreme i sve više devojaka.

rts.jagodina@rts.rs

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се