Smotra najmlađih izviđača u Nišu

Povodom godišnjice Saveza izviđača u Nišu, koji postoji od 1911. godine, organizovana je smotra najmlađih članova koji su imali priliku da upoznaju znamenitosti i drugare koji su iz drugih gradova došli u Niš.

Najmlađi niški izviđači, pčelice i poletarci, imali su svoj dan. Počeo je, kako je i red u izviđačkoj organizaciji smotrom i podnošenjem raporta.

Odmeravanje znanja i veština bilo je ono što su svi čekali i za šta su se spremali cele godine.

"Prva smotra proletaraca u Nišu, želja da se pokaže da mladi mogu da odrastaju bezbedno uz neku organizaciju, ovog puta uz izviđačku", kaže Dušan Đorđević, načelnik Saveza izviđača grada Niša.

"Oni danas imaju jednu kulturnu stanicu, jednu likovnu, jednu fizičku, imaju niz zabavnih, da mogu da procene da li je nešto visoko dva metra, da li je nešto teško tri kilograma, da li nečega ima 15 ili 20 komada", kaže Momčilo Petković, starešina Saveza izviđača grada Niša.

Veliko pismo koje su napisali, najmanji izviđači doneli su na adresu Gradske kuće u Nišu. Večina ih je ovde bila prvi put.

"Jako je lepo raditi sa decom i uživamo dosta u tome. Danas smo obilazili spomenike u centru grada, i tu smo imali radionice sa njima - crtali smo, pevali, igrali se i imali poligon spretnosti", kaže Miomira Marković, predvodnik izviđača.

"Igramo se, učimo pesmice a najvažnije je to što se družimo. Družimo se, idemo na akcije, učimo nove pesmice, čistimo prirodu. Idemo na sastanke, na neke akcije, pravimo izlete i dobijamo neke nove bedževe", kažu mladi izviđači.

Izviđački Savez i Nišu ima više od 2.000 članova. Svake godine ih je više, jer je sve više mladih, kako kažu u Savezu, koji žele da budu deo ovog tima.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара