Festival kulturno-umetničkih društava gluvih i nagluvih Srbije

U Velikoj Plani, proteklog vikenda, održan je 40. jubilarni Festival kulturno-umetničkih društava gluvih i nagluvih Srbije. Dve stotine učesnika iz cele Srbije, pokazalo je svoje glumačko umeće u pantomimskim predstavama.

Na sceni pozorišta "Masuka", upravo je završena predstava "Fenjer", a jedan od glavnih aktera, i dalje kostimiran, staje pred naše kamere.

Posle komedije za scenu se spremaju glumci iz Zrenjanina, oni su na svoj način obradili temu čuvenog "Fantoma".

Festival se seli svake godine iz grada u grad već 40 godina i na taj način održava ideju putujućeg pozorišta i zajedništva zbog čega je i osnovan. Završna manifestacija povodom ovog jubileja biće u novembru u Beogradu.

A Velika Plana je drugi put domaćin ovog festivala, pre devet godina bio je u selu Lozoviku i tada je na festivalu bilo 400 učesnika. U Srbiji ima više od 35 hiljada gluvih i nagluvih i oko 750 hiljada osoba sa invaliditetom.

Pored dobre zabave koju priredju za sebe i za sve posetioce, ovi ljudi nas podsećaju da je umetnost bez alternative i da govori univerzalnim jezikom.

rts.smederevo@rts.rs
+381 26 4623 135

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво