Matematika iz Teslinog dvorišta

U okviru manifestacije "Maj - mesec matematike" u Elektrotehničkoj školi u Pančevu održan je događaj "Matematika iz Teslinog dvorišta", sa ciljem da se gostima - deci iz osnovnih škola, približi ta teška, ali zanimljiva nauka.

Izgleda da matematika nije tako teška i apstraktna nauka - veliki broj mališana iz pančevačkih osnovnih škola, koj su se zainteresovali za događaj "Matematika iz Teslinog dvorišta", govori nam upravo suprotno - da predmet koji je na časovima često najteži, može da bude zabavan i interesantan.

Deca su mogla da se oprobaju u 40 različitih aktivnosti - da prave geometrijske figure od sličica, konca ili papira, igraju šah, sudoku, igru memorije, saznaju kako rade računari ili nešto iz života velikih naučnika, kao što je Pitagora.

"Nije to tako strašno, samo treba deci pokazati nešto konkretno, povezati brojeve i slično sa oblicima, predmetima iz života, pa će postati logično i zanimljivo", kaže direktor Elektrotehničke škole u Pančevu Nikola Ćurčin.

Već nekoliko godina Elektrotehnička škola organizuje slične događaje za osnovce, nadajući se da će privući mnoge od njih da se upišu baš u njihovu ustanovu.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи