Đačka solidarnost

Đaci 8. razreda OŠ "Moša Pijade" iz Debeljače dali su lep primer drugarstva i solidarnosti, sakupivši novac da njihov drug iz razreda, čiji roditelji nisu imali mogućnosti za to, ide na ekskurziju.

Bliži se kraj školske godine, a za učenike 8. razreda u Debeljači i kraj višegodišnjeg zajedničkog druženja. Pre mature ide se na ekskurziju, a lepo je da tamo budu svi koji su delili školsku klupu. Zato su se đaci organizovali i sakupili novac za Mihajla Kovača, čiji roditelji nisu mogli to da priušte.

"Ja želim da se zahvalim mojim drugovima i nastavnicima što su mi omogućili da idem na ekskurziju. Veoma sam srećan zbog toga", kaže Mihajlo.

U Mihajlovom razredu ima samo 12 đaka, ali su se akciji priključila i druga dva odeljenja i nastavnički kolektiv.

"Mi se svi lepo družimo sa Mihajlom. Bilo nam je žao da on ne ide sa nama, pa smo se potrudili da skupimo novac za njega. Bolje za to da damo, nego da trošimo na neke gluposti", kaže Bogdan Stojanović, Mihajlov drug iz odeljenja i inicijator akcije.

"Ja sam ponosan na moj razred. Nije lako naučiti nekog da prepozna probleme drugih i potrudi se da pomogne. Matura još nije bila, ali su oni svi položili, i to iz najvažnijeg predmeta", kaže razredni starešina Dejan Jelić.

Ekskurzija košta osam hiljada dinara, a sakupilo se i više od toga, što će Mihajlo iskoristiti prilikom upisa u željenu srednju Poljoprivrednu školu.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво