"Već viđeno" kikindskih gimnazijalaca

Nakon dva i po meseca priprema, učenici Gimnazije "Dušan Vasiljev" u Kikindi odigrali su, u prepunoj sali Narodnog pozorišta, predstavu "Već viđeno". Tekst i režiju potpisuje Dančika Đukičin, a u predstavi igra četrnaestoro gimnazijalaca.

Predstava "Već viđeno" bavi se problemima mladih ljudi a vreme radnje je jedan školski čas, u vreme štrajka prosvetnih radnika.

Reditelj Dančika Đukičin kaže da je to priča o mladima ne samo Kikinde nego i Srbije, pa i šire: "U priču smo smestili sva njihova interesovanja, probleme, emocije, kao i uspone i padove."

Od početka priprema mladi glumci su verovali u sebe i u predstavu. Ivana Kuvizić, koja u predstavi igra "štreberku"  Jelenu Kviska, kaže da se odlučila na to pošto do sada nije imala glumačkog iskustva. Njena koleginica Dunja Minić tumači lik Zorane Kize, sportistkinje, kojoj su najvažniji treninzi i izgled.

Aplauzi tokom predstave najbolji su pokazatelj kako je publika prihvatila miks ozbiljnih i teških tema sa pesmom i humorom. Direktor gimnazije Ljubomir Zamurović, ponosan na svoje učenike, ističe da je predstava đacima mnogo značila.

Gledaocima se predstava uglavnom dopala. Glumci su uložili mnogo truda da bi sve bilo perfektno, a neki su se, kažu, smejali do suza.

To što u predstavi dominira verbalna agresija, klinički psiholog dr Đorđe Popović, smatra normalnim za današnju mladež:

"Mi možemo i da se zgražavamo, ali to znači neko naše neiskustvo u vezi s njihovim načinom življenja, komuniciranja i, uopšte, razmišljanja."

Predstava "Već viđeno" nastala je u saradnji Centra društvenih aktivnosti "Rod", DAH teatra i kikindske Gimnazije "Dušan Vasiljev".

rts.kikinda@rts.rs  

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара