Apotekar i šampion u pauer liftingu

Kad je pre desetak godina počeo da u teretani diže tegove, Piroćanac Lazar Manić nije ni pretpostavljao da će mu rekreacija doneti zlatne medalje. U pauer liftingu takmiči se tek tri godine, a već je osvojio tri balkanske i tri državne titule i zabeležio jedan svetski rekord. Jednako je uspešan i u svojoj profesiji koja nije u sferi sporta.

Piroćanca Lazara Manića koji u slobodno vreme diže tegove od preko stotinu kilograma i pomera granice izdržljivosti, retko ko bi prepoznao u belom mantilu kako piše recepte i izdaje lekove. U dizanju tegova veoma uspešno predstavlja svoju zemlju, ali je za apotekarskim pultom samo skroman i ljubazan mladić.

"I kolege i šefovi imaju razumevanja za moja takmičenja, za sport kojim se bavim i izlaze mi u susret koliko je to moguće", kaže Manić.

Dragana Đorđević, načelnica apoteke "Zdravlje" u Pirotu, ističe da je Lazar, uz to što postiže vrhunske sportske rezultate, izuzetan kolega na koga svi mogu da se oslone.

Nakon redovnog posla, lekove i recepte Lazar zamenjuje tegovima. Pauer lifting je, kaže, manje poznat sport u Srbiji, ali poslednjih godina postaje sve popularniji i trofejniji:

"Najbolje rezultate postigao sam prošle godine na balkanskom prvenstvu, oborio sam svetski juniorski rekord u kategoriji do 60 kilograma, podigao sam 125 kilograma na benč presu."

Za postizanje vrhunskih rezultata potrebno je uskladiti treninge, ishranu, odmor i psihičku spremnost sa redovnim poslom u apoteci, a ova kombinacija se pokazala veoma uspešnom.

"Meni znanje iz farmacije dosta pomaže u pripremama, pogotovo kod prevencija povreda, razvoja mišića, tako da su sport i farmacija dosta povezani", ističe Lazar Manić, i dodaje da je rad sa ljudima, ipak, teži od napornih treninga.

I dok vredno radi na relaciji apoteka-teretana, ovaj uspešni pirotski sportista sprema se da obori sledeći rekord i to na svetskom prvenstvu u pauer liftingu, koje se u Srbiji održava u septembru ove godine.

rts.pirot@rts.rs

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара