Kancelarija za saradnju sa Ruskom Federacijom u Užicu

U Užicu je otvorena Kancelarija za saradnju sa Ruskom Federacijom, sa ciljem razvoja privredne saradnje i podrške privrednicima Zlatiborskog okruga u nastupu na ruskom tržištu. Kancelariju je otvorio ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Čepurin, a potpisan je i sporazum o saradnji Grada Užica i Ruskog doma u Beogradu.

Privrednici Zlatiborskog okruga, u ovoj kancelariji dobiće podršku, mogućnost efikasnije promocije svojih proizvoda i zajedničkog nastupa na ruskom tržištu.

Kancelarija je novi institucionalni okvir saradnje koji otvara mogućnosti za izvoz proizvoda Zlatiborskog okruga i, posebno, direktne saradnje sa regionima.

Za kompanije poput "Zlatiborca", "Jedinstva" i užičkih "Puteva", koje su već decenijama na ruskom tržištu i imaju veliki ugled i poverenje investitora, kako su potvrdili zvaničnici Rusije, otvaraju se mogućnosti za nove poslove, pogotovo na Krimu i u Jaroslavskoj oblasti.

Unapređenje saradnje moguće je, uz građevinarstvo, i u oblasti metalske i prehrambene industrije, turizma.

Užice je danas potpisalo i memorandum o privrednoj sradnji sa Jaroslavskom oblašću i o saradnji sa Ruskim domom u Beogradu.

Na memorandum o kulturnoj saradnji sa Ruskim domom, najlepši pečat stavila je, sinoćnim koncertom za Užičane, "Ruska renesansa", ansambl prestižne ruske Muzičke akademije "Gnesin".

rts.uzice@rts.rs

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи