Prekinuta sednica šabačke skupštine

Sednica šabačke skupštine prekinuta je i pre glasanja o dnevnom redu, a nastavak zakazan za sutra. Predsednik gradskog parlamenta doneo je odluku nakon više upozorenja i odbijanja odbornika SNS-a da napusti govornicu.

Odbornik opozicije tražio je da se hitno razgovara o raspisivanju izbora za savet Mesne zajednice u Mrđenovcu, što - po njegovom mišljenju - nije po zakonu. Za predsednika skupštine procedura i propisi su "ispoštovani" a fizičko izbacivanje nije želeo da primeni zbog remećenja ugleda skupštinskog saziva i grada.

Izbori u Mrđenovcu su raspisani 1. 10. 2015, nakon pismeno dostavljene neopozive ostavke pet od sedam članova saveta Mesne zajednice 29. septembra, i zakazani su za 1. novembar 2015. godine.

Sa većinskim podnošenjem ostavki savet se po zakonu raspušta, a predsednik skupštine donosi odluku o raspisivanju novih, što je i urađeno. Nakon toga, dva člana Saveta MZ povukla su ostavke, što nije po propisima, rekao je predsednik skupštine Šapca Slobodan Mirković.

Odbornik SNS-a Blaža Knežević je tražio da se sednica nastavi tek kada predstavnici skupštine razgovaraju sa predstavnikom sela koji je, kako je rekao, započeo štrajk glađu u zgradi opštinske uprave:

"Ja sam odbornik, i meni su se obratili da ih zaštitim, izbore ne treba da se raspisuju jer
savet mesne zajednice postoji u selu."

Na konferenciji za novinare, zakazanoj po prekidanju sednice, predsednik Skupštine je ponovio da se mora poštovati kodeks ponašanja i govora, da se ne sme urušavati ugled gradskog parlamenta, naglašavajući da je odbornik Knežević već jednom bio udaljen sa sednice.

Za gradonačelnika Šapca Nebojšu Zelenovića, ovakvo ponašanje je neprimereno, ali ga ne iznenađuje jer nije prvi put:

"Urušava se dostojanstvo parlamenta, odlažu odluke koje su bitne za grad i građane. Sednica je zakazana na vreme, materijali dostavljeni, prisustvovalo 67 od 69 odbornika i nije uložen ni jedan amandman niti dopuna dnevnog reda."

Sednica se nastavlja sutra, a zbog zauzetosti amfitetara biće održana u sali Kulturnog centra. Odbornik Knežević ne može da joj prisustvuje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи