Lego-svet u šabačkom Kulturnom centru

Ratni brod sa vojnicima, napravljen od nekoliko hiljada lego kockica privukao je najveću pažnju šabačkih učenika, posetilaca izložbe u Kulturnom centru, kojima je omogućeno da i sami naprave od kockica ono što žele.

Ajfelova kula, makete gradova, životinje samo su deo izložbe u šabačkom Kulturnom cenru koju ove sedmice đaci organizovano posećuju.

Ratni brod sa vojnicima, napravljen od nekoliko hiljada lego kockica sklapan je oko godinu dana, i privlači najveću pažnju posetilaca izložbe.

Od malih plastičnih delova, napravljeni su i likovi iz filmova, životinje, mozaici, i poznate svetske građevine visoke po nekoliko metara.

"Deca su fascinirana velikim skulpturama, i veoma mi je drago da znaju elemente i teme koje smo ovde prikazali", rekla je Katarina Janković Popović, iz Kulturnog centra Šabac. "Takođe, dosta se igraju lego kockicama kod svoje kuće, i to imaju potrebu da kažu.''

U okviru izložbe, šabačkim đacima omogućeno je da na trenutak budu lego-arhitekte, i da sa više od pedeset kilograma čuvenih kockica, naprave svoje omiljene igračke.

Da lego nije zanimljiv samo deci, već i odraslima, potvrđuju stariji Šapčani, koje ova izložba, podseća na detinjstvo.

"Naravno da je zanimljivo", kaže Vladimir Milojević, "to dete čuči u svakom od nas. Moram da
priznam da sam, kada sam bio mali, želeo da imam lego kockice, ali nisam ih imao. Imao sam neke druge kockice sa kojima sam voleo da se igram."

Prve lego kockice napravljene su pre više od šest decenija, i mogu se uklopiti sa onima koje se proizvode danas. Imaju brojne fanove u svetu, a posle ove izložbe i nove u Šapcu.

rts.sabac@rts.rs

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво