Kamp Budimlija omiljeno izletište Lozničana

U podnožju planine Gučevo, na samo pet kilometara od centra grada, nalazi se kamp Budimlija. U netaknutoj prirodi, posetiocima su na raspolaganju tereni za rekreaciju, restoran, bar uz bazen, ali veliki prostor za igru dece na igralištu i staza za džoging.

Okružen šumom, a ipak blizu grada, kamp Budimlija prostire se na površini od 10 hektara. Naziv je dobio po istoimenom potoku u kome žive dve vrste zakonom zaštićenih životinja. Gosti kampa, osveženje tokom vrelih letnjih dana mogu potražiti u bazenu ili u hladovini pored rečice.

"Prvi put smo ovde, dolazimo iz Zvornika, čuli smo za ovaj kamp na internetu i mnogo je lepo. Imaju sadržaje za decu, a divno je i za roditelje", kaže Danka Kmekić.

"Hrana je izvrsna, najviše volim kuvana jela i usluga je na nivou", kaže Radomir Repić.

I najmlađi ovde imaju svoj kutak. Nekoliko koraka od bazena, nalazi se mali dečiji grad. Uz klovna i animatore, mališanima je ovo omiljeno mesto.

"Ovde se igramo, gledamo ove životinje, spuštamo se niz tobogan, skačemo na trambolini", kaže Milica Vučetić.

"Ovo mi je treći put kako dolazim ovde, sviđaju mi se kućice, zečevi", kaže Nemanja Lazarević.

Za ljubitelje prirode organizuju se pešačke i biciklističke ture. Iz Budimlije, uređenim stazama, lako se stiže i do spomenika na Gučevu.

"Naši kapaciteti su gotovo uvek popunjeni, naročito u letnjim sezonama. Ono što nas posebno raduje jeste da imamo stalne goste, gosti nam se vraćaju", kaže Jovan Nikolić, kamp Budimlija.

U samom centru kampa u izgradnji su još dva hotela. Budimlija raspolaže i apartmanskim smeštajem u Banji Koviljači.

rts.loznica@rts.rs
+381 15 891 669

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи