Читај ми!

MIN lokomotiva dobila posao od pet miliona evra

Niška firma MIN lokomotiva dobila je posao vredan pet miliona evra, na međunarodnom tenderu za popravku lokomotiva za makedonsku železnicu. U firmi koja je u teškoj situaciji, kažu da bi ovaj posao mogao da bude spasonosan.

Niški mašinci od narednog meseca popravljaće osam električnih lokomotiva makedonske železnice. To znači da će do narednog leta ovde biti posla za svih 240 radnika. Za tender vredan pet miliona evra pripremali su se skoro dve godine.

"Na kraju smo uspeli da dobijemo taj posao, koji za nas znači opstanak. To je jedna baza, da možemo da radimo i postojimo i da dođemo do novih poslova. To je posao koji će za nas značiti uposlenost kapaciteta za godinu i po dana", kaže direktor MIN Lokomotive Slavko Raičević.

Da će fabrika uspešno realizovati tender, garantuje država sa 100.000 evra, a kvalitet posla osigurava agencija ministarstva privrede sa 240.000 evra. U MIN-u kažu da bez ovih garancija ne bi uspeli da pobede na tenderu.

Makedonske železnice traže da se pored popravke lokomotiva one i modernizuju. To znači da će se u ovih osam lokomitiva ugrađivati moderni klima uređaju i kompletna nova elektronska oprema.

MIN Lokomotiva je jedna od retkih fabrika MIN-a koja je opstala. Trenutno se nalaze u restruktuiranju. Za uspešnu privatizaciju kažu da je najvažnije da imaju posla. Sa državom se dogovaruju da zajedno pronađu strateškog partnera.

To faktički znači da moramo naći jakog strateškog partnera evropskog ili svetskog nivoa, koji će ovde uložiti u modernizaciju procesa proizvodnje, a država će tu uložiti svoju imovinu", kaže Raičević.

MIN-ova fabrika je najozbiljiji remonter lokomotiva u regionu. Ukoliko do kraja godine dobiju i poslove za Železnice Srbije i Republike Srbije budućnost je, kažu, zagarantovana.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи