Читај ми!

Investitori okupirali Staru Pazovu

U Staroj Pazovi radi više od hiljadu privatnih preduzeća i oko tri hiljade preduzetničkih radnji. U poslednjih godinu i po dana brojne poznate evropske kompanije u svoje proizvodne pogone uložile su 150 miliona evra, što je doprinelo drastičnom smanjenju nezaposlenih.

Stara Pazova ima najperspektivniju industrijsku zonu u Srbiji koja se prostire na 390 hektara ,a nalazi se između dva auto-puta i udaljena je od aerodroma Surčin samo 15 kilometara. Nova lokalna samouprava na najbolji način je iskoristila svoj dobar geografski položaj, ali stranim investitorima to nije bilo od presudnog značaja.

Muamer Ragipović, direktor "Ajmaksa" za Srbiju kaže da je Stara Pazova postala njihov logistički centar za Jugositočni deo Evrope.

"Još 2006. godine smo ovde kupili 60 hektara, ali do ove godine nismo uspevali da realizujemo investiciju. Zahavljujući novom rukovodstvu i predsedniku opštine Radinoviću koji je uvek tu da nam pruži pomoć u svakom pogledu mi sad imamo mogućnost i da proširimo poslovanje i to ćemo vrlo brzo i učiniti", kaže Ragipović.

U poslednjih godinu i po dana strani investitori u izgradnju distributivnih centara i proizvodnih pogona u Staroj Pazovi uložili su oko 150 miliona evra, a svoje mesto u indsutrijskoj zoni već je rezervisalo za sledeću godinu još nekoliko poznatih evropskih kompanija ističe Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova.

"Mi smo organizovali na svom lokalnom nivou sve tako da kad nam dođe investitor razgovori traju što kraće i trudimo se da nijednim svojim postupkom ne otežavamo postupak. Pridržavamo se svih dogoverenih termina i sva svoja obećanja ispunjavamo u potpunosti. Građevinske dozvole na planski uređenom zemljištu izdajemo najkasnije za 30 dana i mi smo našim investitorima na usluzi sve dok to oni žele", kaže Radinović.

Od 70 hiljada žitelja u opštini Stare Pazove samo je tri i po hiljade nezaposlenih, a zahvaljujući dobrim uslovima za otvaranje novih radnih mesta u narednoj godini i taj broj će se prepoloviti.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво