Читај ми!

Nagrada gornjomilanovačkom Kulturnom centru

Gornjomilanovački Kulturni centar, koji se na Reviji filmskog stvaralaštva dece i omladine Srbije u Beogrdu predstavio se sa tri filma, dobio priznanje za najbolju produkciju.

Na 43. reviji filmskog stvaralaštva dece i omladine Srbije, koja je nedavno održana u Beogradu, Kulturni centar Gornji Milanovac nagrađen je priznanjem za najuspešniju produkciju.

Među 25 filmova koji su prikazani u takmičarskom delu festivala, u kategoriji filmova mladih od 15 do 19 godina, našla su se tri filmska ostvarenja iz produkcije Kulturnog centra: "Vera" Slađane Bušić, "Gibo - super limar i tata-mata za sve ostalo" Rajne Marinković i Strahinje Nikolića i "Radovi u toku", Emilije Filipović. Mentor sva tri ostvarenja bio je Igor Toholj.

Kako je saopšteno na dodeli nagrada, sva tri filma su ocenjena visokim ocenama što je Kulturnom centru donelo vredno priznanje.

Inače, žiri 43. Revije filmskog stvaralaštva dece i omladine - Miodrag Novaković, dr Gordana Zindović Vukadinović, mr Snežana Trstenjak, Radoslav Vladić, mr Marko Stojanović, Strahinja Savić i dr Svetlana Bezdanov Gostimir - za najbolje ostvarenje proglasio je film "Bitka kod Milvijskog mosta", koji potpisuje grupa autora Studija crtanog filma 98 iz Niša. Urađen u crno-beloj tehnici, crtežom na papiru i kompjuterski animiran, taj film je nastao na Međunarodnoj koloniji animiranog filma za decu i mlade, Pantelej 2013. godine.

Pored gran prija i nagrade za produkciju, na ovom festivalu dodeljuju se i prva, druga i treća nagrada za film i nagrade za ideju, scenario, kameru, montažu, ton i režiju.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво