Читај ми!

Zapadna Morava poplavila stotine hektara

I pored povoljnijih vremenskih prilika, stanje u kraljevačkom kraju i dalje je veoma ozbiljno. Zapadna Morava se izlila i voda je došla do kuća u prigradskom naselju Grdica. Najviše oranica poplavljeno je u Sirči i Šumaricama.

Od sinoć je nivo Zapadne Morave u kraljevačkom kraju u stalnom porastu. U prigradskom naselju Grdica voda je stigla do ulaznih vrata osam kuća, a najugroženije je domaćinstvo Miloša Pajovića.

"Žena mi je u drugom stanju, imam i malo dete, kolima ne mogu do kuće i njih iseljavam iz kuće kod rodbine", kaže Miloš. "Ja ostajem u kući da čuvam i spasavam ono što se spasti može."

Pojedine sporedne ulice u Grdici su pod vodom, a poplavljen je i most na Zapadnoj Moravi, koji je meštanima najkraća veza za Oplaniće i Kraljevo.

Zapadna Morava najviše se izlila u delu toka kroz Sirču i Šumarice, sela u kojima je poplavljeno vise od 200 hektara najplodnije zemlje.

Stanje u probalju Ibra je ozbiljno ali ne i kritično, i pod stalnom je kontrolom, a Štab za vanredne situacije stalno prati stanje na terenu.

Zbog odrona u Kamenici i dalje je u prekidu put Kraljevo - Goč, a otežan je saobraćaj na putu Kraljevo - Bogutovačka Banja kroz Bogutovac.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи