Iznenađenje krosa

Na Evropskom prvenstvu u krosu u konkurenciji mlađih seniora, u Beogradu, Nemanja Cerovac, osvojio je bronzu. Stručnjaci kažu da je treće mesto najprijatnije iznenađenje krosa. Dvadesetdvogodišnji Šapčanin na atletsku stazu vratio se posle trogodišnje pauze.

Stazu od 8.000 metara na Beogradskom Ušću, Nemanja Cerovac iz Šapca, istrčao je za 24 minuta i osam sekundi. Tokom trke postepeno je pojačavao tempo i verovao u uspeh.

"Morao sam da dam sve od sebe, non-stop sam sebi govorio: "Ja moram, ja želim to 3. mesto, želim postolje". Do poslednjeg metra ono je bilo neizvesno, u poslednjih 50-tak metara, uspeo sam da obiđem Ukrajinca i da budem treći", kaže Nemanja.

Nemanja Cerovac atletiku je počeo da trenira sa 15 godina. Prvu pobedu ostvario je na krosu RTS-a u Šapcu. Za sedam godina osvojio je više od 120 medalja i tridesetak pehara.

Pored odličja, jedan od najdražih detalja u njegovoj sobi je veliki poster, koji je posle osvojene bronze na Evropskom prvenstvu u krosu, dobio od svojih kolega i prijatelja.

Predsednik atletskog kluba "Tempo" Velimir Planko kaže da Nemanja može biti primer i mlađim i starijim kako se radi, jer ne štedi sebe.

"Nemanja od malih nogu veruje, da samo rad i samo rad daje rezultate", dodaje Planko.

Radni dan Nemanje Cerovca, počinje u 5 časova i 30 minuta. Posle jutarnjeg treninga ide na posao, studira i druži se. Zahvaljujući veri i upornosti, uspeo je da se posle povrede vrati atletici. Sport mu daje, kako kaže, i fizičku i psihičku snagu.

"Nedeljno pretrčim 140 kilometara na treningu. Posle posla idem na trening i posle treninga sve bude drugačije. Dosta treniram pored reke i sport me čini srećnijim i ispunjenijim u toku dana", kaže Nemanja.

Sa trenerom Milošem Mitrićem, Nemanja Cerovac je ostvario ovogodišnji san. Sada se priprema i trči ka novom cilju - ispunjenju norme za Evropsko prvenstvo na hiljadu i po metara.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

broj komentara 0 pošalji komentar