Читај ми!

Festival ekstremnih sportova u Trsteniku

Prvi festival ekstremnih sportova na Balkanu okupio je u Trsteniku sto pedsset učesnika iz Srbije i zemalja regiona. Uoči Festivala uređena je jedna od najlepših gradskih plaža kraj Morave, a Trsteničanima pružena prilika da uživaju u svojoj reci.

Neobični stanari kampa na obali Zapadne Morave, između starog i novog mosta, privukli su mnogo znatiželjnih Trsteničana. Osim što su se družili sa sportistima i najpoznatijim alpinistima, oprobali su se u pojedinim disciplinama.

U alpinističkom penjanju okušala se desetogodišnja Una Čirić, koja kaže da se do sada pela na drveće, ali nikad toliko visoko:

"Ovo mi je prvi put da sam savladala ovu visinu. Definitivno, nije me strah od visine."

Prema rečima Petra Popovića, instruktora penjanja, ima mnogo onih koji ne treniraju, ali žele da probaju penjanje:

"Mi onda asistiramo i pokazujemo im osnove ovog sporta vodeći računa da sve bude potpuno bezbedno."

Trsteničani su zadovoljni onim što su videli na festivalu, kažu da bi nešto slično trebalo da imaju i ostali gradovi i da je ovo dobra prilika da se ljudi druže i uz to vide nešto novo.

Za posebne atrakcije, kao što su skokovi sa dimnjaka Gradske toplane visokog 103 metra i akro-paraglajding stiglo je pojačanje iz zemalja Regiona.

"Skačemo sa svih mogućih fiksnih objekata padobranom", objašnjava hrvatski sportista Igor Parlaš. "Pokušavamo da uživamo koliko možemo. Zahvalni smo organizatoru što nas je pozvao i pokušaćemo da damo sve od sebe."

Najatraktivnije discipline bilo je najteže snimiti, jer se satima čekalo na povoljne vremenske uslove, kako životi takmičara ne bi bili ugroženi.

"Jeste ovo festival ekstremnih psportova. Međutim nama je prioritet i glavna preokupacija bezbednost i učesnika i gledalaca", naglasio je Miloš Mitrović, predsednik Kluba ekstremnih sportista.

Festival je ispunio još jednu misiju: zahvaljujući njemu uređena je jedna od najlepših gradskih plaža kraj Morave, a Trsteničanima, pogotovo najmlađima, pružena je prilika da uživaju u svojoj reci.

rts.krusevac@rts.rs
+381 37 438 707
 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво