Forkontumac - pančevački Havaji

Odlazak na Belu Stenu uvek je siguran izbor za Pančevce koji traže spas od vrućine: prijatna hladovina, čista i topla dunavska voda i vetar koji stalno pirka, svakog vikenda privuku barem hiljadu kupača.

U Tamišu ni ove godine voda nije preporučljiva za kupanje i sve više Pančevaca odlazi na Belu Stenu, gde se na obali Dunava, u hladu topola mnogo lakše podnose velike vrućine.

U ovom izletištu, vikendom se okupi više od hiljadu kupača. Ima i onih koji tu ostaju i po nekoliko dana.

Mnogi koji su jednom bili, ponovo dolaze. Miša Krstić na Beloj Steni nije samo leti. On tu živi već petnaest godina. Iako ovde nema ni struje, ni vode za piće kaže da mu je lepo.

Temperatura vode je oko 24 stepena, prijatna je i čista. Korito je, smatra Krstić, čistije nego ranijih godina,  jer je brana, koja je nizvodno, bila otvorena tokom visokog vodostaja.

Radnici pančevačkog JKP Higijena redovno odnose smeće sa ostrva. Tokom poslednje akcije odneli su 72 džaka komunalnog otpada i tridesetak džakova reciklažnog otpada.

Na Beloj Steni, od Pančeva udaljenoj sedam kilometara, ima oko 440 kuća i vikendica. Tu se ukrštaju različite vazdušne struje, uvek je vetrovito, i zato je boravak, uz sada pitomi Dunav, pri visokim temperaturama, veoma prijatan.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555 

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 09. avg 2013, 19:32) - vlasta [neregistrovani]

loša signalizacija

Bio sam pre desetak dana.Jednostavno-fantastično.Pivo je malo preskupo 150 d-ali ladnoooo.Malo je vertikalna signalizacija loša na odlasku sa pančevačke strane,pa sam ja unesto za Beograd krenuo peške za Pančevo- i stigao.Naravno posle trečeg piva.