Читај ми!

Zagađena Jablanica

Reka Jablanica od od juče potpuno crna, rekao Branko Stanković iz sela Gornje Stopanje pored kojeg protiče ta reka. Jablanica je potpuno crna, a meštani sumnjaju da je uzrok zagađenja hladnjača u selu Turekovac.

Od otpadnih voda reka Jablanici je od juče potpuno crna, a meštani okolnih sela sa obale skupljaju otrovane ribe i niko ih ne upozorava da je neupotrebljiva za jelo, rekao je Fonetu Branko Stanković iz sela Gornje Stopanje pored koga protiče ta reka.

Meštani sumnjaju da je izazivač zagađenja, kao i pre pet dana, hladnjača u Turekovcu za koju tvrde da ispušta otrovne materije u vodu.

"Opasno je to što ljudi skupljaju otrovanu ribu, a niko ih ne upozorava da je ona neupotrebljiva za jelo", naglasio je Stanković.

Stanković je rekao da je incident prijavio nadležnima, kao i trovanje ribe u Jablanici uočeno između petka i subote, koje je zabeležio snimcima koje poseduje.

Stanković je upozorio da niko od nadležnih nije reagovao.

Prema njegovim rečima, vodoprivredna inpekcija u ovim slučajevima može samo da kontroliše da li hladnjače imaju urednu dozvolu za ispuštanje otpadnih voda u reku, a sve ostalo je u nadležnosti ekološke inspekcije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи