Читај ми!

Bukovički maraton

U selu Vrmdža, u opština Sokobanja, održan je 2. Bukovički marton. Kroz netaknutu prirodu podno planina Bukovik i Rtanj biciklisti iz Srbije i prvi put iz Crne Gore vozili su stazu dugu 64 kilometra, dok su mlađe kategorije vozile 14 kilometara.

Selo Vrmdža kod Sokobanje je 2. planinskom biciklističkom trkom "Bukovički marton" promovisalo svoje potencijale za razvoj biciklizma, ali i drugih sportskih i rekreativnih disciplina i turizma.

Na startu Bukavičkog maratona i oni koji se takmiče i oni koji voze maunti bajk iz hobija imaju gotovo iste motive - priroda je ono što ih ispunjava.

I dok biciklisti voze kroz netaknutu prirodu, osim kriza, ima i drugih izazova. Potencijala za planinski biciklizam u Srbiji, kažu, itekako ima.

Oni koji se bave planinskim biciklizmom uvek su spremni za avanturu. Staza u Vrmdži to svakako može da im pruži.

Lepota sela u podnožju Rtnja i Bukovika privlači ne samo sportiste. Poslednjih godina u Vrmdžu se doselilo nekoliko porodica, a oko trideset kuća ima nove vlasnike.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236-588

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво