Читај ми!

Izgradnja vatrogasnog doma u Zaječaru

Ministarstvo regionalnog razvoja napravilo plan da u Srbiji izgradi još pet centara za vanredne situacije, rekla ministarka Verica Kalanović. Hitno treba da bude završen projekat izgradnje vatrogasnog doma u Zaječaru, poručila Kalanovićeva.

Vatrogasni dom u Zaječaru mora hitno da bude završen, poručila ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verica Kalanović koja je obišla u Zaječaru završne radove na izgradnji Regionalnog centra za vanredne situacije.

"Odbrane od elementarnih nepogoda se najčešće setimo tek kada se one dese i zato tu praksu moramo da prekinemo. Ministarstvo na čijem sam čelu je u prethodnom periodu napravilo plan da u Srbiji, uz postojeći Nacionalni centar za vanredne situacije u Nišu, izgradi još pet regionalnih centara i to u Zaječaru, Novom Sadu, Loznici, Vranju i Užicu", rekla je Kalanovićeva.

Kako je navedeno u saopštenju Ministarstva regionalnog razvoja i lokalne samouprave, program izgradnje pet Regionalnih centara za vanredne situacije definisalo je i finansira Ministarstvo regionalnog razvoja, zajedno sa Sektorom za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kalanovićeva je istakla da je do sada u izgradnju vatrogasnog doma u Zaječaru uloženo 97 miliona dinara, a da je potrebno još 90 miliona kako bi se projekat završio.

"Vatrogasni dom u Zaječaru mora hitno da bude završen kako ne bismo ponovo došli u situaciju u kojoj ne možemo adekvatno i pravovremeno da odreagujemo", rekla je Kalanović i naglasila da Zaječar, kao centar Timočke krajine i Istočne Srbije, mora da ima ovakav objekat.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво