Oprez, putevi vlažni i klizavi

Put Sečanj–Kovačica i dalje neprohodan, kao i pojedini lokalni putevi u Srednjebanatskom okrugu. Očekuje se u toku dana njihovo raščišćavanje. Ostali putni pravci koji su juče bili zavejani u delu Vojvodine su prohodni.

Na najopterećenijim putevima prvog prioriteta, auto-putevima u Srbiji kolovozi su vlažni, nema snega, ali se preporučuje oprezna vožnja.

Snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Pančeva, Novog Pazara, Bačke, Zrenjanina, Zaječara i na području Kosova.

Saobraćaj je obustavljen na deonicama na području Banata i istoka Srbije. 

Put Sečanj–Kovačica i dalje je neprohodan, kao i pojedini lokalni putevi u Srednjebanatskom okrugu. Očekuje se u toku dana njihovo raščišćavanje. Ostali putni pravci koji su juče bili zavejani u delu Vojvodine, prohodni su.

Tokom dana i noći evakuisano je više od 130 osoba, među kojima je bilo dece i bolesnih osoba, a situacija na terenu se konstantno prati.

Na teritoriji cele Timočke krajine pada kiša srednjeg intenziteta na teritoriji, koja se ledi pri tlu pa se javlja poledica, naročito na mostovima i ledenica u tunelima.

Na teritoriji opštine Majdanpek neprohodan je putni pravac Majdanpek - Donji Milanovac, preko Omana, a na teritoriji opštine Kladovo neprohodan je lokalni put Planinica - Duran.

Važi zabrana za šlepere i kamione sa prikolicom na prilazu Kopaoniku preko Brzeća, Goča i Drenske klisure.

Prilazi planinskim turističkim centrima, Kopaoniku, Zlatiboru, Goču i Divčibarama su prohodni, ugaženog snega ima do pet centimetara, obavezna je zimska oprema i preporučuje se oprezna vožnje.

JP "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice te "Putevi Srbije" apeluju na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetuju maksimalan oprez u vožnji.

Ekipe putarskih preduzeća 24 sata intervenišu na terenu i posipaju krizne deonice, navode "Putevi Srbije".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво