Читај ми!

Kad poznati pišu knjige

Javne ličnosti, poznate publici uglavnom zahvaljujući malim ekranima, objavljuju knjige. Sa manje ili više uspeha oprobaju se u različitim žanrovima i privlače pažnju publike, kojoj i teže da se približe.

U knjižari "Vulkan" u Nišu Suzana Mančić potpisuje svoju prvu knjigu: autobiografiju "Neukrotivo Srce". Poznata voditeljka, koja se proslavila kao loto-devojka, knjigu je, kaže, napisala za samo dva meseca.

"Moj prijatelj Vanja Bulić mi je rekao: "Jao, nemoj molim te, pa to neće ličiti ni na šta", međutim, kada je pročitao, reko je: "Bejbi, napravila si dobar posao", kaže Suzana Mančić.

Posao, zadovoljstvo ili potreba, javne ličnosti pišu sve, od kuvara, preko autobiografija, do romana.

Miljan Milovanović iz knjižare "Vulkan" u Nišu kaže da je interesovanje za knjige koje pišu javne ličnosti veliko, bilo da pišu o njihovim ličnim životom ili je delo biografskog karaktera ili je vezano za neka njihova interesovanja.

Najviše pišu glumci, novinari, voditelji, ali, ostavljaju dovoljno prostora i onima kojima je pisanje knjiga profesija

"Zašto ne bi pisali? Ja kao pisac se ne osećam ugroženim. U redu je, to je njihovo pravo, lepo je to da ljudi imaju poriv za pisanjem, to je čak i pohvalno, za ovu državu i za ovaj narod", kaže Zoran Ćirić, pisac.

Sociolog kulture Nikola Božilović kaže da je razlika između visoke i popularne kulture gotovo nestala. Mnoge javne ličnosti, kaže Božilović, pokušavaju da sebe ostave u vremenu, a knjiga je najbolji način za to.

"Javne ličnosti svakako koriste svoje pozicije, jer su one stalno pred našim očima, jednostavno, ne propuštaju priliku da nam skrenu pažnju na neki svoj novi talenat", kaže Božilović.

On je dodao da savremeni čitalac nije zainteresovan da se zamara čitanjem teških dela, a duh vremena je takav da sve pogoduje poznatim ličnostima koje se danas odlučuju da pišu knjige.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво