Читај ми!

I ligaši zavejani

Delegati iz pojedinih krajeva Vojvodine, koji su se vraćali sa juče održanog kongresa LSV, zbog snega nisu uspeli da stignu svojim kućama. Neki od njih kilometrima su pešačili po snegu.

Članovi Lige socijaldemokrata Vojvodine iz Sombora koji su ostali zaglavljeni u autobusu na putu Bački Petrovac-Silbaš, zbrinuti su u osnovnoj školi u selu Silbaš, saopštila je ta stranka.

Pojedini članovi su peške stigli od zavejanog autobusa do Silbaša, a preostale su evakuisale spasilačke službe.

"I poslednji delegat LSV iz Sombora koji je čekao lekarsku pomoć u zavejanom autobusu stigao je u osnovnu školu u Silbašu, tako da su sad svi na sigurnom. U školi nema hrane pa je predsednik opštine Bački Petrovac obezbedio hranu, a i meštani su se ponudili da pripreme hranu za ligaše koji su noć proveli zavejani na putu Bački Petrovac-Silbaš", navodi se u saopštenju.

Delegati su sinoć oko 18 sati krenuli put Sombora, nakon što su prisustvovali Kongresu LSV u Novom Sadu. Nakon što putevi budu očišćeni i policija odobri polazak autobusu, delegati će krenuti svojim kućama.

Prema rečima predsednika Gradskog odbora LSV u Somboru Dragana Nenadova, povratak bi trebalo da bude u ranim popodnevnim satima. Još nekoliko autobusa sa delegatima LSV imalo je problema da stigne do svojih domova zbog zavejanih puteva.

Delegati iz Bača noć su proveli u Tovariševu. Nekolicina se jutros uputila peške do Bača koji je udaljen pet kilometara i oni su trenutno nadomak svojih kuća, dok ostali čekaju da se raščiste putevi.

Delegati iz Ade, Sente i Kanjiže, koji su noć proveli u osnovnoj školi u Horgošu, oko podne su stigli svojim kućama.

Ligaši iz Čoke su noć proveli u Mesnoj zajednici Novo Orahovo i čekaju da se raščiste putevi da bi stigli do svojih porodica, a delegati iz Žednika i Đurđina su od Subotice do svojih kuća stigli pešice.

Na putu su bili zaglavljeni i članovi LSV iz Zrenjanina, koji su u svoje domove stigli oko šest sati ujutru.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
2° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво