Читај ми!

Brži i sigurniji vozovi

Završena je rekonstrukcija deonice pruge od Štitara do Petlovače na železničkom pravcu Ruma-Šabac-Loznica-državna granica sa Republikom Srpskom. Vozovi ubuduće neće morati da usporavaju kroz Mačvu, a osigurana je i veća bezbednost.

Umesto 20 kilometara na sat, vozovi će od Štitara do Petlovače ubuduće ići 80 kilometara na sat, i prevoziti veći teret. Remontovano je 14,3 kilometra koloseka i uređeno jedanaest putnih prelaza. Na ovoj deonici od Šapca do Loznice ovo su prvi radovi nakon više od šest decenija.

"Dobijamo sigurnost i bezbednost teretnog saobraćaja, a u zadnje dve godine imali smo ispadanja oko pet vozova. To znači da ćemo mirnije spavati i nećemo imati otklanjanja posledica vanrednih dogđaja koja su trajala i po sedam dana", kaže Ivan Grujičić, šef sekcije za infrastrukturu čvora Ruma.

Za sada će saobraćati samo teretni, a do kraja naredne godine kada se rekonstruiše i  deonica od Petlovače biće omogućen i putnički saobraćaj od Šapca do Loznice. U radove Železnica Srbije uložila je milion i po evra.

Direktor "Železnice Srbije" Milovan Marković kaže da je njihova želja da u budućnosti i druge kao i ovu regionalnu prugu remontuju tako što će koristiti materiju koju dobijaju remontovanjem magistralnih pruga.

"Već u narednoj godini planiraju se radovi na Koridoru 10 koji će se finansirati iz ruskog kredita i mi ćemo paralelno sa remontovanjem magistralnih pruga nastaviti da ovakve pruge poput Šapca - Loznica dovedemo u bolje stanje", kaže Marković.

Na deonici od Šapca do Rume, umesto šinobusa starog više od 40 godina, uskoro će saobraćati novi voz ruske propizvodnje, koji će obezbediti udobniji i sigurniji prevoz putnika.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи