Читај ми!

Do pobede uz podršku publike

Pred revanš meč baraža za Evropsko prvenstvo mladih fudbalskih reprezentacija, optimisti su i selektor Aleksandar Janković i naši fudbaleri. Glavni adut reprezentacije Srbije je, kažu, podrška domaće publike koja u Kruševcu nikad nije izostala.

Na stadionu "Mladost" u Kruševcu, sutra u 18 časova, igra se revanš meč baraža za Evropsko prvenstvo mladih fudbalskih reprezentacija Srbije i Engleske.

Posle poraza 1 : 0 u Noriču, selektor Aleksandar Janković i naši fudbaleri ovaj meč očekuju s optimizmom. Glavni adut je, kažu, podrška domaće publike koja u gradu pod Bagdalom nikad nije izostala.

Za sutrašnji meč prodata je polovina od deset hiljada ulaznica, koliko je pušteno u prodaju. Organizatori - Fudbalski savez Srbije i domaćin, kruševački Napredak - očekuju pune tribine, jer je nedavno na sam dan utakmice sa Makedonijom prodato nekoliko hiljada karata.

"Kruševac je fudbalski grad i ljudi su ovde jednostavno zainteresovani za ovakve događaje", kaže Marko Đorđević, predstavnik za odnose s javnošću Fudbalskog kluba Napredak. "Nama je privilegija i čast što smo domaćini zaista posebne utakmice."

Na zapadnoj tribini uveliko se završavaju radovi na takozvanim VIP ložama na vrhu stadiona.

"U donjem nivou gde su bile stare lože biće novinarske. Sa sedamdeset šest mesta", objašnjava Dragan Pajić, sekretar FK Napredak. "Zaista će biti komforno za osmu silu bez koje danas nije moguće raditi."

Kruševljani se trude da budu dobri domaćini Englezima, ali su travu na stadionu ošišali prema zahtevima selektora Jankovića, kako bi i na taj način pomogli mladoj reprezentaciji da dođe do Evropskog prvenstva u Izraelu.

Za razliku od naših, koji su u na stadionu veče pre, u terminu utakmice trenirali, fudbaleri selektora Pirsa su u Nišu. U Kruševac stižu uoči utakmice.

Iako podsećaju na one u kolevci fudbala, domaći navijači će, u fer atmosferi, učiniti sve da Englezi shvate da su na tuđem terenu.

Direktan prenos utakmice Srbija - Engleska, od 18 časova, na Drugom program RTS-a.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво