Šabačka "Čivijada"

Počela šabačka "Čivijada", manifestacija koja se tradicionalno najavljuje kao "belosvetski vašar humora i satire.

Osmeh je lek za sve, poručuju Šapčani. Osmeh je i jedina ulaznica za Čivijašku republiku koja je otvorila vrata za sve dobronamerne i raspoložene goste, ali i one koji to nisu, jer će, kažu Šapčani, na belosvetskom vašaru humora i satire imati razloga da budu veseli.

Tokom manifestacije u gradu će biti brojne manifestacije od izložbi do šampitijade, takmičenja karikaturista, satiričara i aforističara.

Na fudbalskom terenu ponovo će se naći ljuti protivnici konobari i glumci, političari i novinari, a u pešačkoj zoni od folklora do salse, od čivijaškog kola, dečjeg karnevala do velikog karnevala koji će po broju gostiju prevazići sve dosadašnje.

Iz 11 zemalja stiže 40 karnevalskih grupa, pa će tako šabačkom pešačkom zonom, po najavama iz Turističke organizacije, prošetati od Makedonaca i Bosanaca do Kubanaca.

Čivijaška Republika je jedina država na svetu koja svake godine u isto vreme bira predsednika, tako će Šapčani u subotu saznati i koja će pravila i zakoni u prestonici smeha važiti do naredne godine.

Ključeve Čivijaške republike preuzeće Ljubodrag Stojadinović. Moto 44. Čivijade je "Zezamo krizu u Malom Parizu",  a ko će u čivijaškom dvoboju izvući čiviju i deblji kraj, presudiće isključivo debljina novčanika.

broj komentara 0 pošalji komentar