Читај ми!

Jubilej "Delija" iz Mokrina

Fudbalski klub "Delija" iz Mokrina obeležio je devedeset godina od osnivanja. Klub, čiji su mnogi igrači kasnije nastupali za poznate domaće i inostrane klubove, danas se, sa promenljivim uspehom, takmiči u Međuopštinskoj fudbalskoj ligi Kikinda-Novi Bečej.

Igrači, navijači, članovi uprave i mnogobrojni gosti su u pravoslavnom hramu u Mokrinu održali pomen svim preminulim igračima i navijačima kluba, a potom je u Muzeju u Mesnoj zajednici otvorena izložba fotografija i drugih materijala o klubu.

Tridesetih godina prošlog veka, nakon Svetskog prvenstva u Urugvaju, "Delija" je bio najbolji klub u Banatu i zvali su ga "Banatski Urugvaj".

Duško Kovačić, bivši fudbaler i funkcioner kluba, kaže da su tada igrali najviše iz ljubavi i bez nekih posebnih uslova.

"Znali smo u četiri sata izjutra krenuti u Despotovac, odigrati utakmicu i pešice se vratiti kući. Ali, fudbal se igrao i voleo", kaže Kovačić.

U sklopu proslave odigrana je revijalna utakmica između prvotimaca "Delije" i veterana beogradskog "Partizana". Pobedili su domaćini rezultatom 6:1.

Kapiten "Delija" Novica Simić kaže da su oni dosta mlada ekipa, uz nekoliko starijih igrača, sa prosekom starosti 19 godina i dodaje da imaju iskustva, pomažu se međusobno, druže i što je najvažnije, kaže, imaju kvalitet.

Goran Kadenić, kapiten beogradskih veterana, izjavio je pred utakmicu da će susret proteći u fer i sportskoj atmosferi i da će prisutnoj mladeži pokazati šta su ove, kako kaže, "čiče" nekada znale, da će se sve završiti u trećem poluvremenu i videti ko je bolji.

U večernjim satima proslava se preselila u Omladinski dom gde su dodeljene povelje i zahvalnice pojedincima, ustanovama i radnim organizacijama.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво