Читај ми!

Ponovo đačke uniforme

Đaci prvaci, upisani u Osnovnu školu "Đura Jakšić" u Kikindi, na nastavu su došli u đačkim uniformama, kako je to nekada bilo. Simpatične odore su im sašili sami nastavnici o svom trošku.

Jedan od najvažnijih dana u životu deca su izgleda prihvatila ležernije od uzbuđenih i radosnih roditelja. Mali Stefan je radostan što je krenuo u školu, sviđa mu se nova uniforma i kaže da su zbog nje prvačići lepši od drugih đaka.

Milica je pokazala da je i pre škole naučila da broji. Njoj se sviđa uniforma, a najviše velika mašna.

Roditelji su novinu u školskoj odeći svoje dece prihvatili sa zadovoljstvom.

Gordana Belić, majka đaka prvaka, kaže da uniforme izgledaju fantastično i smatra da su potrebne kako bi se pokrile neke razlike, da bi deca bila ravnopravna u svakom pogledu.

"Jednostavno, da se ne razlikuju jedni od drugih i zato uniforme treba vratiti u školstvo", kaže Gordana.

Inicijativa za izradu uniformi potekla je od kreativnog tima sastavljenog od učitelja i nastavnika.

"Cilj je bio da pokušamo vratiti stare vrednosti", objašnjava direktorica škole Ksenija Petrović, što znači "da tim uniformama pokažemo da smo svi isti, a, u stvari, i malo različiti".

Za 67 đaka prvaka u OŠ "Đura Jakšić" u Kikindi, raspoređenih u tri odeljenja, uostalom, kao i svim ostalim prvačićima u opštini, lokalna samouprava je obezbedila školski pribor.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво