Читај ми!

Plamena noć, požari u Surdulici i na Tari

Požar u Surdulici zaustavljen na 50 metara od kuća. Na Tari spremna evakuacija meštana iz sela Oštrelj i Graovca, javljaju reporteri RTS-a.

01.45 - Veliki šumski požar zahvatio večeras deo sela Vučkovica u Dragačevu. Radi se o veoma nepristupačnom terenu i požar se brzo širi se prema selu Dubac. Za sada nema ugroženog stanovništva.

 23.22 - Vatra u Surdulici je pod kontrolom i ne preti da ugrozi stanovništvo, javlja dopisnik RTS-a. Požar je došao na samo 50 metara od kuća.

Situacija sa požarima u Srbiji počela je da se komplikuje tokom večeri.

Veliki šumski požar zahvatio je večeras jedan deo sela Vučkovica u Dragačevu. Prema rečima Dragiše Broćića načelnika odeljenja za vanredne situacije u Čačku, radi se o veoma nepristupačnom terenu i požar se brzo širi se prema selu Dubac.

Zatražena je pomoć helihoptera koji se očekuju u ranim jutarnjim satima. Za sada nema ugroženog stanovništva, a u nekoliko domaćinstava u reonu koji je požar zahvatio, po rečima meštana niko godinama ne živi. 

Vatrogasci u Surdulici su sprečili da se požar proširi do kuća u naselju pored autobuske stanice u tom gradu potvrdio je komandir vatrogasne brigade Vedran Tašković.

Vatra, koja je došla na samo 50 metara od kuća je stavljena pod kontrolu pred ponoć i ne preti da ugrozi stanovništvo, javlja dopisnik RTS-a Miljana Okiljević sa lica mesta. Na više mesta gori i brdo iznad romskog groblja u Surdulici, a meštani su uglavnom na ulicama i posmatraju šta se dešava.    

Požar se rasplamsao kada je nisko rastinje je u toku dana počelo da gori, a onda je vetar preneo varnice na krošnje borove šume.

Teška situacija na Tari još više se zakomlikovala pošto je požarna oluja prenela vatru i na branjene šume Kršanjske glavice iznad Zaovina i Mokre gore.

Helikopteri su do kasnih večernjih sati gasili vatru, a Štab za vanredne situacije u Užicu angažuje svu raspoloživu mehanizaiju, uključujući i mehanizaciju javnih preduzeća, kako bi pomogli u sprečavanju širenja požara, javlja sa Tare reporter Jelena Božović.

Situacija je kritična i sve je spremno za evakuaciju meštana iz sela Oštrelj i Graovca, ukoliko se vatra opasno približi njihovim domovima. Gust dim prekrio je Mokrogorsku kotlinu i ide ka Bajinoj Bašti.

Na području Tare vatra je zahvatila više od 1.300 hektara šume.

Požar koji je tokom popodneva izbio u ataru sela Rgaje u opštini Prokuplje zahvatio je otvoreni prostor - nisko rastinje, suvu travu i šumu i širi se prema selu Novi Đurevac.

Akcija gašenja usmerena je na zaštitu stambenih objekata. Raspoložive snage vatrogasno-spasičakih jedinica iz Prokuplja, vojska i meštani nastojaće da ugase požar tokom noći.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи