Читај ми!

Razmena udžbenika

Požeška Narodna biblioteka, u okviru Letnjeg programa čitanja, već nekoliko godina organizuje i akciju razmene lektire i udžbenika za osnovce. Akcija ima i značajne finansijske efekte za građane Požege.

U potrazi  za udžbenicima Aleksa, Sara i Đina ponovo su svratili do platoa ispred  dečjeg odeljenja Narodne biblioteke u Požegi gde je, i ove godine, nedavno počela razmena lektire i udžbenika.

"Doneo sam knjige za 3. razred i sada gledam da li ima nešto za mene za 4. razred. Ako nema ostaviću ovde poruku, možda će mi se neko javiti", kaže Aleksa Đorđević iz Požege.

Sara Buljugić, takođe iz Požege kaže da je ostavila svoje knjige i da se nada da će naći knjige za 6. razred.

"Mislim da je ovo super ideja, jer mogu da se nađu knjige za školu. Ne morate da kupujete, jer je mnogo skuplje u knjižarama", kaže Đina Marić iz Požege.

Za ovu akciju posredovanja u razmeni knjiga, koju podržavaju, roditelji su saznali od svoje dece, inače članova biblioteke koja, na ovaj način, brine i o budžetu roditelja.

"Ova akcija znači mnogo, jer imam dva đaka. Trenutno sam našla više od pola knjiga ovde, a ostatak, koji ne pronađem, ću da dokupim. Za ostatak mogu sav pribor za oboje dece da kupim", kaže Katarina Bondžulić iz Požege.

Ova akcija ima za cilj i podsticanje čitanja od najranijeg doba.

Daniela Skoković, bibliotekar Narodne biblioteke u Požegi kaže da pokušavaju da biblioteka bude ustanova koja će svima omogućiti da čitaju i sa njima ostvari saradnju, kako bi ta deca bili njihovi korisnici.

Razmena knjiga, još jedan je korak u potrazi za znanjem, koji u okviru  aznovrsnog, letnjeg  programa, sprovodi požeška biblioteka.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара