Читај ми!

Koncerti za Anu

Za Anu Ilić iz Vladičinog Hana, koja boluje od Fridrihove ataksije, do sada su sugrađani organizovali četiri humanitarna koncerta. Na poslednjem su nastupile grupe Kerber, Alogia i Osvajači.

Ana Ilić iz Vladičinog Hana boluje od retke bolesti, Fridrihove ataksije. U njenom gradu do sada su organizovana četiri humanitarna koncerta, za prikupljanje pomoći Ani i njenoj porodici. U centru pažnje, i na poslednjem koncertu bila je, naravno, Ana.

"Ta energija, svejedno koliko njih dođe, desetine ili stotine ljudi, uvek zrači pozitivno i mislim da je i izvođačima lepo", rekla je Ana, dok je sa školskim drugovima čekala početak koncerta ispred Centra kulture u Vladičinom Hanu.

Fridrihova ataksija, od koje Ana boluje, teška je i retka bolest za čije je lečenje potrebno 3000 evra mesečno. Zato je koncert i organizovan.

Prema rečima Aninog oca, Gorana Ilića, svi imaju koristi - i Ana, i porodica, i sugrađani koji imaju priliku da vide najbolje rok grupe.

Pred četvrti koncert za Anu, pozitivna energija i humanost prosto su opipljivi. Humanost je najvažnija smatraju njeni sugrađani: "Ana je divna osoba i zaslužuje svaku pomoć koju mi Hančani možemo da joj pružimo."

Za Anu i Hančane, svirali su i pevali iz duše niški Kerber, smederevska Alogia i kragujevački Osvajači.

"Motiv je humanitarni, umetnici su ljudi koji daju i žele da daju i to rade iz duše", rekao je posle koncerta Goran Šepa Gale iz grupe Kerber.

U aprilu je i naša kuća, Radio-televizija Srbije organizovala humanitarni koncert za Anu Ilić. Lečenje je skupo, svaki dinar dragocen.

Za Anu, koncert je predah, trenutak kada, kao i svaka druga tinejdžerka, uživa u dobroj muzici.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво