Читај ми!

Učiteljica koju đaci neće zaboraviti

Učiteljica Verica Popović iz Kruševca napravila je film "Ovde stanuju sećanja" i poklonila svojim učenicima za rastanak. Film je montiran od video-materijala koji je učiteljica Verica snimala od prvog susreta sa decom u školi do poslednjih dana četvrtog razreda.

Verica Popović, učiteljica u Osnovnoj školi "Dragomir Marković" u Kruševcu, jedna je od onih razrednih nastavnika od kojih se đaci sa žaljenjem rastaju. Da im olakša, uoči rastanka sa svojim đacima iz četvrtog četiri, poklonila je disk sa kompilacijom najlepših detalja iz njihovog četvorogodišnjeg druženja.

Rečima "dragi moji, ispričaću vam jednu priču...", počinje film "Ovde stanuju sećanja", montiran od video-materijala koji je učiteljica Verica strpljivo snimala od prvog susreta sa decom u školi do poslednjih dana četvrtog razreda.

I to je samo jedan od njenih gestova koji su njenim đacima ulepšali školovanje.

"Mnogo je dobra zato što nam deli bombone pred svaki pismeni zadatak da bismo se osećali sigurnije", kažu njeni đaci i dodaju da im je delila čestitke za rođendan.

"Mi kao da nismo drugovi nego deo velike porodice. Tako se lepo slažemo", kaže Anja. Učenici su se radovali i redovnim subotnjim izletima a, kako kažu, nadaju se da će tako ostati i ubuduće.

Kao i njihova deca, i roditelji imaju samo lepe reči o učiteljici.

"Oni jedva čekaju da odu u školu. Vole jedni druge. Nikada između njih nije bilo nikakvih sukoba, tužakanja, nasilja. Sve to zahvaljujući učiteljici", kaže Aleksandra Trajković.

Roditelji hvale i saradnju sa učiteljicom. Ljiljana Đelić kaže da je od prvog dana sa njima o svemu otvoreno razgovarala.

"Tako smo stekli poverenje u nju i prepustili smo joj da nas obavesti kada nešto nije u redu ili kada postoji neki problem. Tek smo tada nešto preduzimali."

Veza i iskren odnos između dece, učitelja i roditelja najvažniji su u pedagoškom radu, smatra Verica Popović, kojoj je ovo treća generacija učenika koju je vodila od prvog do četvrtog razreda.

"Vrednost našeg zajedničkog rada u protekle četiri godine je to što su oni dosta naučili i uklopili se, a najveća je prijateljstvo koje su stekli, zato što su zaista po tome posebni".

Dejstvo onih čarobnih bombona koje su im pomagale prilikom rešavanja teških zadataka još traje. Veruju učenici četvrtog četiri, i to samo kada ih dobiju od učiteljice. Iako su ocene zaključene, bombone će pomoći prilikom ispunjenja još jedne zajedničke želje uoči letnjeg raspusta. Da i u petom razredu ostanu svi na okupu.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво