Читај ми!

Ples na kiši

Kiša koja je padala u Gornjem Milanovcu nije sprečila maturante da se uključe u sinhronizovani ples koji se održavao u pedesetak evropskih gradova. Maturantska parada - Ples sa Evropom u Gornjem Milanovcu organizovana je četvrti put.

Posle nekoliko meseci priprema, 237 gornjomilanovačkih maturanta, plesalo je 25. maja na gradskom trgu. Istovremeno sa vršnjacima iz pedesetak evropskih gradova, izveli su najveći sinhronizovani ples na planeti, pokušavajući da obore Ginisov rekord.

Četvrtu maturantsku paradu "Ples sa Evropom" u Gornjem Milanovcu, otvorio je predsednik opštine Milisav Mirković, koji je pozdravio maturante u ime opštine koja je i organizator i pokrovitelj manifestacije, naglasivši da će opština uvek stajati uz mlade, jer "oni predstavljaju budućnost i najvrednije što imamo".

Uprkos kiši i lošem vremenu, nasmejani srednjoškolci bez greške su odigrali kadril na melodiju Štrausovog "Slepog miša", koju je emitova slovenački Radio Ognjišće.

"Maturantska parada - Ples sa Evropom" koja se održava desetak godina,  u Gornjem Milanovcu je organizovana četvrti put.

Pored opštine kao pokrovitelja, u realizaciji ovogodišnje manifestacije učestvovali su i specijalno formirani Organizacioni odbor i Nenad Nešović, profesor plesa i supervizor manifestacije, a zahvalnost je upućena i Plesnom studiju "Domingo", profesorima sve tri milanovačke srednje škole čiji su maturanti plesali i Kulturnom centru Gornji Milanovac koji je pružio tehničku podršku u toku programa.

Nažalost, zbog jake kiše, publika i učesnici ostali su uskraćeni za koncert grupe "Pleme", uprkos želji mladih rokera da nastupe.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи