Читај ми!

Šabačke pozorišne igrarije

Na sceni Šabačkog teatra počele su Pozorišne igrarije - trodnevna manifestacija u kojoj, ove godine, učestvuje oko tri stotine najmlađih glumaca iz Srbije i Republike Srpske.

Dvanaeste igrarije u Šabačkom teatru otvorila je "Poloneza" u izvođenju kompletne grupe vrtića grada domaćina, u kojoj su učestvovala i deca sa smetnjama u razvoju iz Srbije i Republike Srpske.

U grupnom radu, kažu vaspitači, svaki talenat dođe do izražaja, a kad imaš druga, sve je lakše.

"Poloneza je nešto na šta sam posebno ponosna, jer sam imala veliku podršku i stručnih saradnika, i roditelja, i Ustanove", kaže Ljiljana Reljić, vaspitačica iz Šapca. "Deca u grupi dala su sve od sebe."

Svakog dana na programu je pet predstava, a koliko je priprema profesionalna, od scene do kostima i režije, svedoče završne instrukcije pred izlazak na scenu. Deca kažu da su se trudili da budu glasni da bi ih svi čuli i da im nije bilo teško da glume.

Bilo je na sceni i češkanja i spoticanja, ali se i pored toga, tekst izgovarao glasno i uvežbano, što je publika pozdravljala ovacijama.

Silvija Mitrović, vaspitačica iz Šapca, rekla je da je bilo divno, uz šalu i smeh, raditi sa decom. Gosti iz Banjaluke kažu da su druženja nezaboravna i da se u Šapcu osećaju kao kod kuće.

Nataša Radulović, direktorka Predškolske ustanove Banjaluka, kaže da se ovome raduju svi oni koji spremaju predstave tokom čitave godine i da se, već u oktobru zna ko će ići na Šabačke pozorišne igrarije.

Na repertoaru ovogodišnjih Igrarija je petnaest predstava, a za glumačke bravure, kako nezvanično saznajemo, nagrade čekaju u poslastičarnici.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара