Читај ми!

Oaza mira u Vukovom kraju

Tršić kod Loznice je i ovog proleća odredište đačkih ekskurzija, ali i svih onih koji žele da odmor provedu u netaknutoj prirodi. To im omogućavaju i domaćinstva koja su uključena u seoski turizam.

Na četiri hektara, u zaštićenoj zelenoj zoni, bez saobraćaja i zbijenih kuća, prostire se domaćinstvo Mišića u Tršiću. Autentičan ambijent je razlog zbog kojeg gosti dolaze i, kako kažu, mnogi od njih ponovo vraćaju.

Pored seoskog turizma organizuju i brojne ekološke i druge kampove. Spas od gradske vreve u ovom delu Zapadne Srbije pronašla je i porodica Aleksić iz Beograda.

"Umesto gradske buke imate žubor vode, cvrkut ptičica, šum grane na vetru. To je stvrano, milina i definitivno najbolji način da se odmorite", kaže Nebojša Aleksić iz Beograda.

Dolaze zaljubljenici u prirodu, poklonici tradicije, istorije i kuluture kojom loznički kraj obiluje.

Pored prirodnih lepota, kaže Nebojša Aleksić, turiste u ovaj kraj privlače i  brojne kulturne manifestacije.

Konak "Mišić" izgrađen je na porodičnom gazdinstvu starom preko stotinu godina. U junu će ugostiti učesnike Ekološkog kampa iz sedam zemalja, koji već petu godinu organizuju u saradnji sa Mladim istraživačima Srbije. Predrag Mišić kaže da se trenutno bave markiranjem pešačkih staza, čišćenjem šume i postavljanjem odmorišta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи