Читај ми!

Humano srce Šapca

Dodelom novčane pomoći za dvadesetak šabačkih srednjoškolaca i samohranih majki i očeva, u Šapcu je obeležena godišnjica Fonda "Humano srce". Rad ove organizacije, koja se odazvala i akcijama RTS-a, podržava i lokalna samouprava.

Kada je pre tri godine desetoro uglednih Šapčana osnovalo fond "Humano srce", nisu očekivali da će im se pridružiti toliki broj pojedinaca i kolektiva. Za kratko vreme izgrađeno je više od 20 kuća za siromašne, a akcije pomoći u hrani, odeći i lekovima, niko nije brojao.

Predsednica fonda "Humano srce Šapca" Ruža Popović kaže da je ovaj Fond pomogao svima koji su se obratili za pomoć, jer je, kako kaže, ulaganje u decu ulaganje u budućnost.

Rođendansko okupljanje koje simbolizuje zajedništvo, bilo je prilika za podsećanje na težak put do boljeg života mnogih, kao i za dodelu novčane pomoći srednjoškolacima i samohranim roditeljima.

Gordana Bojić iz Šapca kaže da joj trenutna novčana pomoć mnogo znači, a najviše zbog toga što, kako kaže, trogodišnju kćerku treba da vodi na Institut, a bez ove pomoći ne bi imala sredstva da je leči.

"Pošto je naš tata samohrani otac, stvarno će nam biti od koristi novac za školovanje", kaže Andrijana Džinović.

Svaki otkucaj humanog srca moguć je zahvaljući uspešnim preduzećima koja mesečno izdvajaju novac za siromašne.

"Važno je pomoći ljudima na neki način, bez nekih finansijskih motiva", kaže Zlatko Stanojlović, iz preduzeća "Uniplast Živanović" iz Šapca. "Humanost je uvek samo u ljudima."

Po svemu se možemo razlikovati, ali ne po pravu na život, kažu humani Šapčani, zadovoljni zbog činjenice da su u prilici da pomognu onim ljudima koji se, kao što kažu, ne vide iza administartivnih pravila za dobijanje socijalne pomoći.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво