Zarobljeni nasred Dunava

Tri plutajuće barže mimoišle su zarobljeni bager nasred Dunava u blizini Požarevca, tako da više ne postoji opasnost od sudara. Samohodna barža "Čačak", koja je takođe bila zarobljena oslobodila se leda i pristala uz obalu.

Led na Dunavu nizvodno od Smedereva stvara probleme lađarima. Bageru "Car", sa dvočlanom posadom, koji je zarobljen na sredini Dunava kod vikend naselja Dubravica više ne preti opasnost, pošto su ga zaobišle tri plutajuće barže. Posada bagera kaže da imaju vode i hrane, ali je problem što im nedeostaje goriva.

Samohodna barža "Čačak", sa tročlanom posadom, koja je takođe bila zarobljena u blizini Požarevca, oslobodila se leda i pristala je uz obalu. 

Led kod Dubravice trenutno miruje, ali se kreće led koji se nalazi na banatskoj strani Dunava. U lučkoj kapetaniji u Velikom Gradištu kažu da ne očekuju da će doći do njegovog nagomilavanja i stvaranja ledenih čepova. 

Led koji je jutros pristigao iz pravca Smedereva otkinuo je na pristaništu Dubravica, koje se nalazi na ušću Morave u Dunav, bager "Slaviju" i samohotku "Požarevac 4".

Plovila su pritisnuta uz obalu nekih stotinak metara nizvodno i ugrozila su ostale plovne objekte u Dubravici.

Problem može nastati ako led nastavi da se gomila i da se spušta nizvodno prema Velikom Gradištu i Golupcu, a nadležni napominju da prate situaciju.

broj komentara 7 pošalji komentar
(nedelja, 26. feb 2012, 22:33) - seler [neregistrovani]

majka

hranila je celu vojvodinu, brod koji se nikada nece zaboraviti! Sa njom ce i celo ladjarstvo da nestane.

(nedelja, 26. feb 2012, 22:07) - Goran [neregistrovani]

Sirotinje majko moja!!!

Zalosno je videti,ove ljude,pored sve muke koje imaju u zivotu, i te muke prate vec decenijama i njihovu decu,pa sada i ovaj led,velika nesreca prati srbiju i srpski narod,i ko zna kada ce moji ljudi ziveti dostojanstveno jednoga coveka,boze pogledaj i moj narod!!!

(nedelja, 26. feb 2012, 20:27) - LOLA [neregistrovani]

"Slavija"

Nadam se da ce led zaobici "Slaviju" i sam bog pomoci da se nista nezeljeno dogodi!Decenija rada na "Slaviji" je ucinila svoje daje nikada necu moci zaboraviti i uvek u pozitivnom se secati na te dane!

(nedelja, 26. feb 2012, 19:37) - anonymousКапетан [neregistrovani]

5 до 12

Овде је потребна благовремена помоћ стручњака

(nedelja, 26. feb 2012, 18:08) - anonymous [neregistrovani]

strasno

Radio sam na ``Slaviji`` greota je gledati ovo!

(nedelja, 26. feb 2012, 15:02) - anonymous [neregistrovani]

Re: nadam se da neko koordinira radom ledolomaca

Nadaj se...

(nedelja, 26. feb 2012, 14:15) - anonymous [neregistrovani]

Strucnjaka treba staviti na celo tima koji lomi led

Taj led treba po malo lomiti i tako resavati problem, a ako se previse lomi odjednom onda dodje do ovakvih problema.
Ko upravlja sa tim lomovima leda i sa ledolomcima ne znam, ali se nadam da ne radi svaki ledolomac sam za sebe, nego da su deo organizovanog resavanja problema.