Читај ми!

Bajkoteka za najmlađe

U kikindskoj Narodnoj biblioteci, odnedavno se svakog četvrtka održava radionica za decu pod nazivom "Bajkoteka" sa ciljem da se kod dece razvije ljubav prema pisanoj reči. Da bi privukla što više čitalaca, biblioteka radi i na tome da oživi svoja seoska odeljenja.

Kako bi deci približili svet knjiga i naučili ih lepom izražavanju u Narodnoj biblioteci u Kikindi organizovali su radionice za decu "Bajkoteka" koje se održavaju svakog četvrtka.

Na samom ulazu u čudesni svet knjiga, deca bivaju posuta čarobnim prahom. Ovako će im se, kažu, ispuniti jedna želja.

"Dobrodošli u Bajkoteku. Danas ćemo čitati jednu prelepu bajku u stihu "Ježeva kućica" od pisca koji se zove Branko Ćopić", kaže bibliotekar Ljiljana Markovljev.

"Bajkoteka" je zamišljena kao radionica u kojoj deca najpre slušaju priču bibliotekara, a potom se i sama nađu u ulozi naratora. Uče se lepom izražavanju, a razvija im se i ljubav prema knjigama.

Na Bajkoteku zasad učitelji organizovano dovode školsku decu, ali u biblioteci ohrabruju mališane da dođu i pojedinačno da čuju i vide šta se sve još dešava u biblioteci, i da ih, kako kaže, Markovljeva, privole da dođu i da se druže.

Zanimljivih događaja ima i za odrasle. Redovno se organizuju knjižene večeri i izložbe, a  prilikom osmišljavanja programa vodi se računa o afinitetima čitalaca.

Direktorka Narodne biblioteke "Jovan Popović" Radmila Perović kaže da je pozajmno odeljenje biblioteke živa stvar, jer tu se razgovara sa korisnicima.

Kikindska opština ima preko 60.000 stanovnika, od čega 6.000 aktivnih članova biblioteke. Trećina su mladi. Da bi privukla što više čitalaca, pored zanimljivih programa, biblioteka  radi i na tome da oživi svoja seoska odeljenja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво