Most posut živom?

Zbog sumnje da je na pešačkom mostu u Zrenjaninu prosuta živa, most zatvoren za pešake. Uzorak materijala sa mosta na ispitivanju.

Lučni pešački most u Zrenjaninu koji spaja ulice Toše Jovanović i Istarsku, potpuno je zatvoren zbog sumnje da je na njemu prosuta živa, saopštio Odsek inspekcije za zaštitu životne sredine u Zrenjaninu.

Kako je saopšteno, službe Instituta za zaštitu na radu iz Novog Sada uzele su uzorak materijala sa tog mosta, a most će do dobijanja rezultata analize biti zatvoren za pešake.

"Do dobijanja validnih rezultata iz ove stručne kuće, a na osnovu usmenog rešenja Pokrajinske inspekcije za zaštitu životne sredine, ovaj pešački most će iz predostrožnosti do daljeg biti potpuno zatvoren", navodi se u tom saopštenju.

Žitelji naselja "Berbersko" u Zrenjaninu juče su na mostu uočili velike količine materije za koju se sumnja da je živa i o tome odmah obavestili Komunalnu policiju, nakon čega je most bio delimično zatvoren.

Još se ne zna otkud ta materija na mostu i koliko je ona opasna.

Nadležni u gradu, kako kažu, preduzimaju sve mere kako bi se utvrdile okolnosti vezane za taj slučaj, a u policijskoj upravi ističu da su o tome dopisom obavestili Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

U tom Sektoru kažu da je prvo potrebno utvrditi da li je na Lučnom pešačkom mostu zaista prosuta živa, a potom će uslediti potraga za odgovornima.

broj komentara 0 pošalji komentar