Читај ми!

Sneg se polako topi

U crnotravskom kraju sneg počinje da se topi. U okolini Vranja ima još snega, a pedeset domaćinstava nema struju. Na Pešterskoj visoravni sneg je prestao da pada, ali jak vetar nanosi nove smetove. Najteža situacija je u Mesnoj zajednici Bare.

U Crnoj travi, Vranju, Surdulici i zlatiborskom kraju sneg se polako topi. Snežne padavine i vetar stvaraju nove nanose pretežno u planinskim predelima. Najteže je u Mesnoj zajednici Bare.

U novovaroškim selima sneg je dostigao visinu od jednog metra pa je otežano održavanje raščišćenih puteva. Žitelji strahuju od najavljenih novih padavina.

Regionalni i lokalni putevi u vlasotinačkom kraju su prohodni, a skoro je normalizovano i snabdevanje strujom, osim u mahalama.

U okolini Vranja 50 domaćinstava još nema struju. Surdulica je iz Beograda dobila 15 mašina za čišćenje snega. Sneg u Vranju se topi, ali ne i na okolnim planinama.

Na Pešterskoj visoravni sneg je prestao da pada, ali jak vetar nanosi nove smetove. Pešterska visoravan je već dve nedelje zavejana snegom, a mnoga sela još uvek su odsečena od sveta. Žitelji danima ne mogu da se prevezu ni do prodavnice da kupe osnovne namirnice. Najteža situacija je u Mesnoj zajednici Bare. Zbog neprohodnih puteva na Pešterskoj visoravni nisu radile ni četiri škole.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи